Menu
- Szczegóły
- Odsłony: 1660
Szekspir to nie dramat, o czym mogli przekonać się uczniowie klasy 2TG i 2aTH, którzy w dniu 24 stycznia udali się do Teatru Szekspirowskiego na przedstawienie „Dzieła wszystkie Szekspira (w nieco skróconej wersji)” ... czytaj więcej
- Szczegóły
- Odsłony: 1477
Dzięki wykładowcom Uniwersytetu WSB Merito uczniowie klas 2 i 3 technikum hotelarskiego mieli możliwość uczestniczyć w warsztatach na temat komunikacji interpersonalnej. Jest to jedna z kluczowych kompetencji w życiu zawodowym, prywatnym i społecznym. Każdy z nas powinien ten obszar ciągle doskonalić, co prowadząca uświadomiła uczniom w formie ciekawych ćwiczeń , zadań i prezentacji. Uczestnicy spotkania mieli też okazję do zapoznania się z ofertą edukacyjną uczelni i zostali zachęceni do planowania i weryfikacji swojego rozwoju zawodowego na każdym etapie życia.
- Szczegóły
- Odsłony: 1830
Uczniowie trzeciej i czwartek klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych mieli okazję odwiedzić najnowocześniejszy w tej części Europy zakład produkcyjny oraz centrum dystrybucyjne...czytaj więcej
- Szczegóły
- Odsłony: 2122
Uczniowie trzeciej i czwartek klasy technikum żywienia i usług gastronomicznych mieli okazję odwiedzić najnowocześniejszy w tej części Europy zakład produkcyjny oraz centrum dystrybucyjne Iglotex wykorzystuje najnowsze i unikalne na polskim rynku technologie produkcji, supernowoczesny park maszynowy oraz zaawansowane systemy automatyzacji, robotyzacji, digitalizacji i bezpieczeństwa produkcji. Po zwiedzeniu części produkcyjnej, uczniowie zapoznali się z historią zakładu i jego działalnością o ogólnopolskim i zagranicznym zasięgu. Na koniec czekała na uczniów miła niespodzianka w postaci degustacji miejscowych wyrobów. Pychota
- Szczegóły
- Odsłony: 989
Dnia 22 grudnia uczniowie ze Szkolnej Rady Młodzieżowej przeprowadzili akcję NIE STRZELAJ W SYLWESTRA!
Promowali zaprzestanie strzelaniem fajerwerkami. Nagrodą dla klasy IIITM za najlepsze zdjęcie klasowe była figurka pieska do sali. Akcja została zorganizowana na prośbę wicedyrektora Jacka Hofmana.
- Szczegóły
- Odsłony: 893
Dnia 22 grudnia uczniowie ze Szkolnej Rady Młodzieżowej przeprowadzili akcję NIE STRZELAJ W SYLWESTRA!...
- Szczegóły
- Odsłony: 3075

- Szczegóły
- Odsłony: 923
Dziękujemy za to, że wsparliście schronisko dla bezdomnych zwierząt w Starogardzie Gdańskim.
- Szczegóły
- Odsłony: 3375
- Szczegóły
- Odsłony: 1796
Boże Narodzenie to Święta, które wydobywają z nas pokłady empatii, dobra i miłości. W związku z tym, tegoroczne Jasełka, tematyką narodzin Chrystusa, dotykały tematów trudnych - obojętności, samotności, nieporozumień, zagubienia, niepokoju, wojen... Staraliśmy się dać nadzieję na to, że Nowonarodzony Jezus może być obecny w tych wszystkich trudnościach i je przemieniać, jeśli tylko Go tam zaprosimy.
Podczas Jasełek zostały ogłoszone wyniki akcji charytatywnej "Nakrętki dla Martynki". Najwięcej nakrętek, bo 114kg, zebrała klasa 2TG. Na podium znaleźli się również wychowankowie internatu oraz klasa 3TM/TG.
- Szczegóły
- Odsłony: 2012
Boże Narodzenie to Święta, które wydobywają z nas pokłady empatii, dobra i miłości. W związku z tym, tegoroczne Jasełka, tematyką narodzin Chrystusa, dotykały tematów trudnych - obojętności, samotności, nieporozumień, zagubienia, niepokoju, wojen... czytaj więcej
- Szczegóły
- Odsłony: 3547
W dniu 22 listopada 2023 roku na Wydziale Zarządzania i Nauk o Jakości Uniwersytetu Morskiego w Gdyni odbył się finał Konkursu Wiedzy o Zarządzaniu i Ekonomii.
Do konkursu przystąpiło łącznie 287 uczniów z 28 szkół średnich z województwa pomorskiego, warmińsko-mazurskiego, kujawsko-pomorskiego i opolskiego, natomiast w finale wzięło udział 62 uczniów z 24 szkół średnich.
Przedstawicielami Technikum w Owidzu byli zwycięzcy pierwszego etapu, który odbył się 25 października 2023r w naszej szkole: Oliwer Bakuła- kl 3 TM, Piotr Łosiński- kl 3B TI , Marta Mańkowska – kl 5A TŻ
atronat honorowy nad konkursem objął Jego Magnificencja Rektor prof. dr hab. inż. kpt ż.w. Adam WEINTRIT oraz Prezydent Miasta Gdyni Wojciech SZCZUREK.
Celem Konkursu było rozwijanie zainteresowań uczniów szkół średnich, propagowanie zasad optymalnego gospodarowania, kreowania postaw przedsiębiorczych, a także wskazanie młodzieży możliwych kierunków rozwoju poprzez zachęcanie jej do kontynuowania kształcenia na poziomie studiów wyższych.
II etap konkursu odbył się w murach Uniwersytetu Morskiego w Gdyni. Przed konkursem nasi uczniowie zwiedzili budynek Uczelni, który zrobił na nich ogromne wrażenieJ.Po części konkursowej, wspólnie z opiekunem Panią Edytą Niedzielą wysłuchali wykładu dra inż. Witolda KOZIROKA pt. „Jak jeść, żeby nie zwariować”.
Serdecznie gratulujemy uczestnikom konkursu, zachęcamy do udziału w kolejnej edycji, która już za rok. Do wygrania nie tylko atrakcyjne nagrody w postaci laptopa, monitora, telefonu czy słuchawek, ale również nabycie doświadczenia, sprawdzenie swojej wiedzy i umiejętności.
Dziękujemy Dyrekcji Szkoły za możliwość udziału w konkursie, transport, a Panu Karolowi za bezpieczną podróżJ
- Szczegóły
- Odsłony: 3660
W dniu 22 listopada 2023 roku na Wydziale Zarządzania i Nauk o Jakości Uniwersytetu Morskiego w Gdyni odbył się finał Konkursu Wiedzy o Zarządzaniu i Ekonomii...czytaj więcej
Podkategorie
Geodeci Liczba artykułów: 3
Aktualności biblioteka Liczba artykułów: 53
Wysłuchaj i odgadnij!
Świąteczny okres to doskonały czas na spędzenie miłych chwil z ciekawą lekturą. Kilkoro nauczycieli postanowiło podzielić się z Wami swoimi czytelniczymi zainteresowaniami. Wysłuchajcie nagranych fragmentów i odgadnijcie, kto dla was czyta. Kliknijcie w poniższy link i… bawcie się dobrze!
https://www.testportal.pl/test.html?t=iPVJJZhvqVdu